Personvernerklæring

Brukernes tillit er viktig for oss, og Opsis AS er opptatt av å ivareta ditt personvern.
Denne personvernerklæringen gjelder for Opsis AS, org. nr. 997 677 420, og  forteller hvordan vi samler inn og behandler personopplysninger.

Hvilke personopplysninger samler vi inn?

De eneste personopplysningene vi samler inn om deg er det du valgfritt sender inn til oss via eksempelvis felter i et kontaktskjema på hjemmesiden, eller ved å abonnere på nyhetsbrev (dersom vi i fremtiden oppretter et slikt nyhetsbrev).

Vi samler også inn data med analyseverktøyet Google Analytics, men ingen av dataene vi samler inn via dette verktøyet kan personlig identifisere deg eller knyttes til deg. Les mer om dette lengre ned.

Hvorfor samler vi inn DENNE INFORMASJONEN?

Vi lagrer informasjon av flere grunner:

  • For at systemet skal kunne kjenne igjen brukerne vår, for å kunne tilpasse tjenestene.
  • For å ha en bekreftelse på kjøp eller påmelding
  • For at brukerne våre skal kunne sende oss forespørsler gjennom epost eller kontaktskema, og for at vi skal behandle forespørselen din på best mulig måte og for å kunne ta kontakt når vi skal gi deg svar.
  • For å utvikle og forberde våre tjenester gjennom å forstå hvordan de brukes.

Dette bruker vi ikke informasjonen til

Informasjonen du oppgir til oss blir kun lagret internt i våre systemer. Informasjonen vil ikke selges videre, og vil kun benyttes til å gi deg som bruker en mer relevant informasjon og bedre tjenester.

Tredjeparter (som Google Analytics) vil kunne hente ut IPadresse og data basert på dine bruksmønstre. Opsis AS er pliktig til å påse at disse tredjepartene behandler data i tråd med norsk regelverk.

Hvem deler vi informasjonen med?

Dataen du sender oss via kontaktskjema mottar vi på epost. I tillegg lagres de i en database som administreres av våre webutviklere. Det eneste formålet med denne lagringen er sikkerhetskopi av dine forespørsler i tilfelle eposten ikke når frem.

Vi bruker Google Workspace til epost og lagring av dokumenter. 

Analytisk data som ikke kan identifisere deg deles med våre webutviklere via Google Analytics for å forbedre våre hjemmesider.

Hvor lenge beholder vi informasjonen om deg?

Hvis du sender oss data via hjemmesiden som vi mottar på epost, blir dette beholdt av oss på ubestemt tid. Dette er for å kunne hjelpe deg bedre og mer effektivt i fremtiden. Denne typen data slettes på forespørsel fra deg.

Hvilke rettigheter har du over din informasjon?

Du har alle rettigheter over dine data.

Trekke tilbake samtykke når som helst.

Du har rett til å trekke tilbake samtykke der du tidligere har gitt ditt samtykke til behandling av personopplysninger.

Få tilgang til informasjon om deg.

Du har rett til å få en kopi av dataene som behandles av oss.

Bekreft og søk rettelse av informasjon.

Du har rett til å bekrefte nøyaktigheten av din data og be om at den skal oppdateres eller korrigeres.

Få din personlige informasjon slettet eller på annen måte fjernet.

Du har rett til, under visse omstendigheter, å få slettet din data. Dette inkluderer ikke data vi er forpliktet til å beholde for administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige formål.

Slik utøver du disse rettighetene

Eventuelle forespørsler om å utøve din rettigheter kan rettes til oss gjennom kontaktopplysningene det linkes til i dette dokumentet. Disse forespørslene kan utøves gratis og vil bli adressert av oss så fort som mulig.

Hvor sendes informasjon om deg?

Informasjon som fylles inn i kontaktskjema blir sendt til oss på epost. Før vi mottar eposten sjekkes innholdet av et system for spam-bekjempelse. Dette er en tredjepart, og dataen kan sendes ut av landet i denne sammenheng. Dataen lagres i vår database i Norge hos våre serveradministratorer, administrert av våre webutviklere.

Analysedata

Vi samler inn data med analyseverktøyet Google Analytics, men ingen av dataene vi samler inn via dette verktøyet kan personlig identifisere deg, eller knyttes til deg. Din IP-adresse blir anonymisert før noe data sendes til Google Analytics. Dataen som samles inn kan inkludere:

  • Hvilken nettleser du bruker
  • Hvilken enhet du bruker
  • Hvilken by/område du besøker nettsiden fra
  • Hvor lenge du er inne på siden
  • Hvilke sider du går inn på

Analysedataen brukes kun til å analysere generelle trender på hjemmesiden, for å utføre tilpasninger og forbedringer. Disse kan ikke knyttes til deg, og regnes ikke som personlig data.

Hvis du ikke ønsker at Google Analytics skal samle inn data om deg kan du installere denne nettleserutvidelsen fra Google: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Vår serveradministratorene samler inn liknende data, men heller ikke denne inneholder personlig data som kan knyttes til deg på noe vis.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Vår hjemmeside kan inneholde innebygd innhold (for eksempel videoer, bilder, artikler, facebook widget etc.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på akkurat samme måte som om du besøker deres nettsted.

Disse nettstedene kan samle inn data om deg, bruke informasjonskapsler, legge inn ekstra sporing fra tredjeparter og overvåke samspillet ditt med det innebygde innholdet, inkludert sporing av samspillet ditt med det innebygde innholdet hvis du har en konto og er logget på den nettsiden.

Hvis det er en Facebook widget på undersiden du besøker, kan denne widgeten samle inn din IP-adresse, nettleserens brukeragent, lagre og hente informasjonskapsler i nettleseren din, legge inn ekstra sporing og overvåke samspillet ditt med widgeten, inkludert å korrelere Facebook-kontoen din med hvilken handling du tar innenfor widgeten (for eksempel «like» vår Facebook-side), hvis du er logget inn på Facebook.

INFORMASJON PÅ NETTSTEDET

Opsis AS påtar seg ikke ansvaret for feil som kan forekomme i annonser os annet automatisert eller redigert innhold på nettstedet.

Vi påtar oss heller ikke ansvar for feil på nettsteder vi til enhver tid lenker til.

RETTIGHETER

Opphavsrett, øvriger rettigheter og innhold på Opsis AS sine nettsteder og tjenester tilhører Opsis AS eller våre samarbeidspartnere, og er beskyttet av opphavsrettslige regler. 

Enhver kommersiell utnyttelse av slike rettigheter er forbudt uten forutgående skriftlig avtale med rettighetshaver. Dette gjelder både kopiering, videreformidling og salg av informasjon, bilder, grafiske elementer, programkoder og tekniske løsninger.

BEGRENSET ANSVAR

Opsis AS påtar seg ikke noe ansvar for eventuelle tap, kostnader eller andre konsekvenser som kan oppstå ved bruk av våre nettsider, tjenester på disse eller epost. Vi kan ikke garantere at våre nettsider, tjenester på disse eller epost til enhver tid er fri for virus og andre sikkerhetstrusler. Du er selv ansvarlig for å bruke og vedlikeholde antivirusprogramvare og andre beskyttelsestiiltak, og å t sikkerhetskopi av data på din enhet. Du er videre ansvarlig for å oppdatere tilknyttede applikasjoner når det lanseres nye versjoner. 

Opsis AS er ikke ansvarlig for direkte eller indirekte tap som du eller noen andre påføres i forbindelse med bruk av våre nettsider, tjenester på disse eller epost eller fordi våre nettsider, tjenester på disse eller epost ikke kan benyttes som forutsatt.

ENDRING AV VILKÅR

Innholdet og tjenestene på våre nettsider, samt generelle vilkår som beskrevet, vil bli løpende oppdatert ved behov og kan når som helst endres av Opsis AS som eier nettstedet.

KOTAKTINFORMASJON

Opsis AS, org. nr. 997 677 420. Tjenesteyter, avtalemotpart, ansvarlig redaktør og behandlingsansvarlig etter personopplysningsloven er Opsis AS v/daglig leder.

Alle kontaktopplysninger finner du på siden Kontakt oss